Lasagne trochu jinak

Potřebujeme:

250g lasagní, 1 lžíci olivového oleje, 250g ricotty, žervé nebo jemného tvarohu, 200g zelených lístků (roketa nebo čerstvý špenát), 700g hotové rajské omáčky se zeleninou (nabízí např. Heinz), 50g ostřejšího sýra typu čedar nastrouhaného, sůl a pepř

Jak na to:

1. Připravte těstoviny podle návodu na obalu – většinou stačí přelít je v misce horkou vodou a dát jim pět minut na to, aby zvláčněly. Troubu předehřejte na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180. Dobře vymastěte plech nebo širokou mísu z varného skla.

2. Lasagne sceďte. Doprostřed každého plátu dejte lžíci ricotty, posypte zelenými lístky (špenát nezapomeňte spařit horkou vodou a jemně nakrájet), osolte a opepřete. Pláty vždy přeložte napůl a okraje velmi pečlivě přitiskněte k sobě, aby se dobře spojily a náplň neměla šanci vytéct. Úhledné kapsy potom klaďte na plech tak, aby se částečně překrývaly.

3. Hotovou omáčku přelijte přes naskládané těstoviny a rovnoměrně ji rozetřete. Posypte strouhaným sýrem. Zapékejte, až začne omáčka bublat a sýr se roztaví (nenechte ho ale příliš zhnědnout), a neste na stůl.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa zapékané s lasagnemy, Lasagne s tvarohem a česnekem, Rychlé špenátové lasagne, Ovocné lasagne s jogurtem, Cuketové lasagne