Pstruh nadívaný čerstvými bylinkami a popcornem

20.10.2008
Potřebujeme:

2 pstruzi, sůl, pepř, mletý kmín, bylinky podle chuti: mladé kopřivy, oregáno, estragon, petrľelová nať, šalvěj, máslo, olej, popcorn

Jak na to:

Pstruhy umyjeme, osolíme uvnitř i zvenku, okořeníme pepřem a kmínem. Do břišní dutiny vložíme čerstvé bylinky ze zahrádky, jejichž základem by měla být mladé kopřiva, petrželová nať, šalvěj a estragon. Přidáme plátek másla a spojíme špízovou jehlou, abychom pstruha uzavřeli. Na pánvi s olejem nejprve zprudka opečeme po obou stranách, poté vložíme do horké trouby. Posypeme drceným popcornem necháme péct.

Podobné recepty:

Kuřecí stehno s velikonoční nádivkou s popcornem, Grilovaný pstruh s bylinkami, Zapečené rybí filé s anglickou slaninou, Pstruh plněný sekanou petrželkou, Polévka z čočky Puy