Šneci v zelí

5.11.2010
Potřebujeme:

balíček kysaného zelí (okapaného), 200-300g anglické slaniny (nebo uzeného, šunky apod.), lžíce majonézy, sůl, příp. mletý kmín,kynuté těsto

Jak na to:

Z kynutého těsta vyválíme pár mm silné placky (z běžné dávky uválíme 2-3 a napečeme z nich 2-3 plechy šneků). Posypeme je zelím, pokrájenou slaninou a případně kořením. Zamotáme je do štrůdlu tlustého asi jako rohlík, resp. trochu silnějšího a rukama ho ještě trochu mačkáme (tím se ještě zúží a vytáhne do délky). Roládu krájíme na cca 1cm silné špalíčky / šneky a klademe je na pečícím papírem vyložený plech. Mašlujeme majonézou naředěnou vodou a pečeme do zlatova v troubě vyhřáté na 200 (cca 10-15 min). Kdo je zvyklý víc solit, může pomašlované šneky ještě posypat trochou soli.

Podobné recepty:

Dušené červené zelí, Salát z čínského zelí, Dušené pekingské zelí na másle, Zelné karamely, Zelné flíčky