Zapečená ryba

13.3.2009
Potřebujeme:

100-150 g žampiónů, lžička másla, 800 g jakýchkoli ryb nebo filé, sůl, pepř, olej, 200 ml zakysané smetany, 150 g nastrouhaného tvrdého sýra (výborný je uzený), 2 stroužky česneku, mletá sladká i pálivá paprika

Jak na to:

Očistěte a nakrájejte na plátky žampióny. Osmahněte je na másle a krátce poduste. Naporcujte ryby. Porce osolte, opepřete a z každé strany 3-4 minuty opečte na oleji, pak je naskládejte těsně vedle sebe do zapékací mísy. Rozmíchejte zakysanou smetanu s nastrouhaným sýrem, utřenými stroužky česneku, mletou sladkou i pálivou paprikou, solí a podušenými žampióny. Směs nalijte na ryby, vložte do hodně vyhřáté trouby a zapékejte cca 15 minut.

Podobné recepty:

Zapečená ryba v listovém těstě, Smetanové zapečené file, Zapékaná ryba s nivou, Ryba na kari koření, Zapékaná ryba s nivou