Knedlík od kamaráda skladníka

Potřebujeme:

4 větší brambory,2-3 housky(ne čerstvé),2 vejce,2-3 lžíce hl.mouky,sůl,pepř,cibule,100-150g uzeného masa nebo anglické(je chutnější)

Jak na to:

Syrové brambory oloupáme,nastrouháme,vymačkáme z nich vodu,kterou vylijeme.Přidáme na menší kostky nakrájené housky(rohlíky),vejce,sůl,mouku a mletý pepř.Uzené maso(slaninu) nakrájíme na menší kousky a rozškvaříme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme k bramborům s nakrájenými houskami a ostatním a vypracujeme hustší těsto.Z vypracovaného těsta děláme větší koule (asi jako švestkový knedlík-i větší) a vaříme v mírně osolené vodě 20-25min.Na talíře je předkládáme nakrájené na poloviny, obložené či posypané uvařeným zelím a vše můžeme ještě lehce omastit rozpuštěným sádlem(výpeky).Osmažená cibule to vylepší.
ZELÍ: Sklenici zelí i s nálevem dáme do hrnce,dáme vařit(dusit),dle potřeby přiléváme vodu.Já přidávám cukr a kmín.Zvlášť v kastrůlku si připravíme na kostičky špek a cibuli.Jakmile špek pustí šťávu,přidáme cibuli a restujeme do zlatova.Pak přidáme 2lž. hl.mouky a studenou vodu.Stále mícháme.Přidáme jemně nastrouhaný brambor a 20min dusíme a stále mícháme.Poté přidáme k zelí.

Podobné recepty:

Bramborový knedlík, Knedlík s vajíčkem, Knedlík ve vajíčku, Bramboráky z houskového knedlíku, Houskový knedlík