Indické skopové kari

Potřebujeme:

700 g vykostěného skopového masa, 30 g tuku, 1 malá cibule, 1 lžička kurkumy, 1,5 lžíce rozdrceného koriandru, čtvrt lžičky cayenského pepře, čtvrt lžičky soli, 1 lžíce sekaných listů koriandru nebo petrželky

Jak na to:

Cibuli nakrájíme, osmažíme ji dohněda na polovině tuku, vyjmeme ji a uschováme. Maso dobře omyjeme, osušíme utěrkou nebo plátěným ubrouskem a nakrájíme je na malé kostičky. Rozpálíme zbylý tuk, maso na něm zprudka opečeme a potom při nižší teplotě za stálého míchání opékáme dohněda (asi 10 minut). Přidáme kurkumu a polovinu koriandru, promícháme a pečeme další minutu při nízké teplotě (dokud se tuk neoddělí od masa). Pak přidáme opečenou cibuli a cayenský pepř, promícháme a ponecháme na mírném teple další minutu. Osolíme a přidáme půl šálku vody ? musí sahat 5 cm nad maso a tuto hladinu poté udržujeme. Přivedeme do varu, přikryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme, dokud maso nezměkne (zhruba 1 hodinu). Vsypeme zbytek semen koriandru a petrželku. Zamícháme, opět přikryjeme a 15 minut udržujeme na velmi mírném ohni.

Podobné recepty:

Skopové kostičky s rýžovými nudlemi, Skopové po tirpácky, Indické kuře s jogurtem, Skopové dršťky, Indické kuře