Plný pekač

28.8.2008
Potřebujeme:

400g krůtích prs, 600g brambor nakrájených naplátky, 2 ks jarní cibulky, 8 plátků slaniny, grilovací koření, drcený kmín, mletý pepř, sůl150ml sladké smetany 30% (šlehačky)

Jak na to:

Pro 2 osoby.
Maso nařežeme na dva plátky, okořeníme. Dno pekáčku vyložíme 4ks slaniny a naskládáme na ně polovinu nakrájených brambor jemně osolíme, na brambory položíme okořeněné maso a nakrájenou jarni cibulku, zase položíme zbylé 4 plátky slaniny a na ně zbytek nakrájené brambory na plátky zalejeme šlehačkou a posolíme brambory. Dáme ještě kmín a trochu grilovácího koření na barvu. Přikryjeme poklicí nabo alobalem. Pečeme 1 hodinu na 180stupňů a 10-15 minut pod grilem nebo klasicky až se brambůrky vypečou.

Podobné recepty:

Francouzské brambory, Kuřecí prsa na smetaně s pórkem a sýrem, Kuře na pivní láhvi, Kuře na pivní láhvi, Třešně v rumu