Špaldové koláčky

14.10.2008
Potřebujeme:

1,4l-mléka,jedny kvasnice, 4 kostky(lžičky)cukru, 250g klasické hladké mouky, 250g špaldové hladké mouky, 1,5 hrnku oleje, 1 vajíčko a sůl

Jak na to:

Uděláme si kvásek,ten potom smícháme s ostatníma přísadama a necháme vykynout.Postup je stejný jako u klasických kynutých těst.Potom vyválíme a vykrajujeme malé kolečka(třeba sklenicí) ty pomažeme žloutkem a dáme na ně tvaroh a povidla(nebo jen jedno s toho),posipeme posípkou,která se dělá taky se směsi špaldy a normální mouky.Pečeme do zlatava.

Podobné recepty:

Špaldové koláče , Špaldové sušenky z pivního těsta , Špaldové sušenky, Domácí špaldové bio piškoty, Špaldové kytičky