Čalamáda

Potřebujeme:

2kg hub, 11/2kg paprik, 1kg cibule
Nálev: 1/2litru vody, 1/2 litru ostrého kečupu, 2xmalý rajčatový protlak, 10dkg soli, 45dkg cukru, 370ml oleje, 6dcl octa, 6 bobkových listů, 15 kuliček nového koření, 15 kuliček černého pepře, 2 hřebíčky

Jak na to:

Papriky a cibuli nakrájíme na malé kousky a hodíme do většího lavoru, houby krátce povaříme a přidáme také do lavoru. Všechny suroviny potřebné na nálev smícháme a necháme krátce povařit, poté přecedíme a smícháme se vším ostatním. Dáme do sklenic a sterilujeme 15minut při 80°C.Já osobně tedy dávám octa méně asi 4dcl.

Podobné recepty:

Čalamáda, Čalamáda, Čalamáda, Čalamáda s křenem, Papriková čalamáda