Ranečkové sushi

27.8.2008
Potřebujeme:

Na 8 kusů: 1 a čtvrt hrnku neuvařené rýže, dále upravené na způsob sushi, 100 gramů bambusových výhonků, nakrájených na tenké čtverečky o straně asi 5 cm a povařených v hrnku vývaru s 1 lžičkou cukru, 1 lžičkou sójové omáčky a špetkou soli, 2 velké ochucené shitake nakrájené na proužky, 8 tenkých omelet, nakrájených na čtverce o straně 16-17 cm, 8 dlouhých špenátových listů, blanšírovaných v osolené vodě, 8 malých krevet uvařených ve slané vodě a zbavených krůnýřků a střívek, 1 lžíce sezamových semínek opražených do zlatohněda, octová voda

Jak na to:

Zamíchejte bambusové výhonky, shitake a sezamová semínka do sushi rýže. Rozdělte rýži na osm porcí a namočte si ruce v octové vodě. Naneste jednu porci rýže do středu omeletového čtverce. Dejte k sobě rohy omelety a svažte je do tvaru ranečku, jako provázek použijte špenátový list. Palcem rozevřete rohy, který se přilepí a jemně tlakem přitiskněte k prkénku, aby raneček dobře seděl. Ozdobte krevetou.

Podobné recepty:

Sushi Maki, Čokoládové sushi s mangovou pěnou, Domácí sushi, Sushi nadívané aju, Suši