Sloní oko

16.1.2009
Potřebujeme:

KORPUS: 6 žloutků, 6 lžic mouč. cukru,2 lžíce hl. mouky, 1/2 prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa,sníh ze 6 bílků
NÁDIVKA:25 dkg másla, 10 dkg mouč. cukru, 1 vanilkový cukr - nastavovací kaše:1/4 l mléka, 1 1/2 lžíce hr. mouky a 1 1/2 lžíce vanilkového pudinkuPOLEVA: čokoládová

Jak na to:

Žloutky, mouč cukr, hl.mouku, prášek do pečiva a kakao - vše smícháme dohromady, lepší našlehat. Potom přidáme zlehka sníh.Na plech, který jsme vyložili pečícím papírem nalijeme těsto a upečeme. Po vyndání z trouby ještě teplou placku přehneme na polovinu podélně anecháme vystydnout.
Nádivka: máslo, cukr a vanilkový cukr - ušleháme. Zvlášť si uvaříme nastavovací kaši: z mléka, hr. mouky a vanil.pudinku( je hodně hustá, ale to nevadí, jenom musíme při vaření dobře míchat). Necháme vychladnout a potom jí zašleháme do másla. Vznikne nám dobrý vylehčený krém.Krém namažeme dovnitř korpusu, který si otevřeme a natíráme po celé ploše. Do ohybu dáme podélně za sebou 3 celé banány( někdy 2 podle toho, jak jsou velké). Zase zpět ohneme. Navrch polejeme čokoládovou polevou a necháme v ledničce ztuhnout. Krájíme jako roládu a banán nám na ploše dělá krásné velké oko.

Podobné recepty:

Játrový sýr s volský okem, Sloní oko, Sloní oko, Sloní žradlo, Sloní žrádlo