Treska po benátském způsobu

10.11.2008
Potřebujeme:

700 g sušené solené tresky, 4 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 2 zelené paprikové lusky, 1 stroužek česneku, 1 lžíce sekané zelené petrželky, 1 lžíce kaparů, 8 vypeckovaných oliv, 2 lžíce rajčatového protlaku, špetka mletého pepře, sůl

Jak na to:

Předem namočenou tresku stáhneme a nakrájíme na kostky. V hrnci osmahneme na oleji drobně krájenou cibuli, na nudličky nakrájené zelené papriky, třený česnek a sekanou petrželku. Přidáme olivy a oprané kapary, krátce podusíme s nakrájenou treskou. Zalijeme rajčatovým protlakem zředěným troškou vody, osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni 15-20 minut.

Podobné recepty:

Zapékaný kapr nebo treska, Treska trochu jinak, Falešná treska, Skotská treska Finnan haddie, Falešná treska