Fazolový segedínský salát

20.11.2008
Potřebujeme:

500 gramů bílých fazolí, 2 cibule, 3 vejce, 2 dl smetany, lžička mleté sladké papriky, špetka cukru, bílý ocet, pepř, sůl

Jak na to:

Uvařené fazole přecedíme, dáme do mísy, přelijeme nálevem z několika lžic vody, cukru, pepře, soli a octa. Několikrát promícháme. Přidáme cibuli nakrájenou na jemné kroužky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, bílek drobně nasekáme a přidáme k fazolím. Žloutek protřeme sítem a smícháme se smetanou a paprikou. Nalijeme ho k fazolím, dobře promícháme a dáme na 1-2 hodiny do chladna odležet. Na miskách ještě salát posypeme paprikou.

Podobné recepty:

Fazolový salát, Fazolový guláš, Fazolový salát, Fazolový salát, Fazolový salát s tuňákem