Vysněný kapr

20.10.2008
Potřebujeme:

Seznam ingrediencí: 1 ks menšího kapra, dle potřeby máslo, trochu tuku, 100 g šunky, 150 g žampionů, 1 ks cibule, 3-4 stroužky česneku, 4 lžíce Rama Cremefine ke šlehání, špetku sol, špetku pepře, špetku kmínu a špetku pažitky

Jak na to:

Postup přípravy:Kapra naporcujeme, jednotlivé porce potřeme česnekem, osolíme, opepříme, okmínujeme. Naskládáme do pekáčku, přidáme tuk a pečeme ve vyhřáté troubě po obou stranách dočervena. Mezitím na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme plátky žampionů a šunku nakrájenou na nudličky a dodusíme až jsou houby měkké. Pak přidáme našlehanou Ramu Cremefine ke šlehání, promícháme a odstavíme. Porce zlatavého kapra přeléváme na talíři touto směsí a posypeme nasekanou pažitkou.
Servírujeme s bramborem a zapíjíme suchým bílým vínem

Podobné recepty:

Kapr po mlynářsku, Kapr na modro, Kapr na jablkách, Kapr na zázvoru, Pečený obložený kapr