Plněná rajčátka

12.11.2010
Potřebujeme:

Menší tvrdší rajčátka - množství podle počtu strávníků
Náplň: 15 až 20 dkg nivy, majolka (můžeme nahradit kysanou smetanou), tvaroh nabo pomazánkové máslo, lučina, česnek, kudrnatá petrželka nebo pažitka

Jak na to:

Náplň ušleháme z nastrohané nivy, kterou ušleháme s majolkou (příp.smetanou) - tak 2 lžíce, přidáme tvaroh nebo pomazánkové máslo, lučinu a podle chuti česnek - dávám 2 až 3 stroužky - rozetřít, přimíchat nasekanou petrželku nebo pažitku, můžeme dát oboje, vše společně ušleháme, můžeme přidat bylinkovou sůl nebo směs bylinek na saláty.Rajčátka si skrojíme z vrchní strany od stopky, lžičkou vydlabeme dužinu, ušlehanou směs dáme do stříkacího sáčku a plníme rajčátka, můžeme ozdobit třeba olivou, nebo kouskem petrželky,dáme vychladit a podáváme.

Podobné recepty:

Krabouš, Honzíkův výborný salát, Rychlo špagety milované našeho syna, Italský rajčatový salát, Zeleninový salá s mozzarelou