Rakvičky

16.12.2010
Potřebujeme:

4 žloutky, 200g moučkového cukru, 1 lžička amonia (cukrářské droždí), 60g hladké mouky 160g moučkového cukru

Jak na to:

4 žloutky+200g moučkového cukru+ 1 lžičku amonia ušleháme do hladka a dáme na noc do ledničky.Druhý den si nasypeme na podložku 60g hladké mouky a 160g moučkového cukru a na to přidáme těsto z ledničky, vypracujeme nelepivé těsto, které pak vyválíme na 3 mm tloušťku a vykrajujeme různé tvary nebo si nožem nakrájíte obdelníčky, dáme to do trouby na 200 stupňů. Je třeba se na těsto pořád dívat, protože těsto ihned nabyde a až bude mít požadovanou výšku, tak ihned snížíme teplotu na 150 stopňů a dosušíme při pootevřené troubě do zlatova.

Podobné recepty:

Rakvičky podle tety Kamilky