Kuřecí soté s kokosovým krémem a kari

19.11.2010
Potřebujeme:

kuřecí maso 3řízky, jednu cibuli, kokosový krém, smetana na vaření, hladká mouka, hrozinky, vegeta, sůl, cukr ( na 3 řízky asi 1,5polévkové lžíce ), kari, solamyl, sojová omáčka a podle chuti opražené mandle

Jak na to:

Kuřecí maso si předpřipravíme tak že ho rozkrájíme na kousky , osolíme, přidáme pár kapek sojové omáčky a solamyl a necháme tak hodinku uležet.Na oleji zpěníme cibulku a přidáme kuřecí masíčko. Musíme pořád míchat se solamylem se přichytává. Orestujeme a přidáme kokosový krém asi 4lžíce, rozpustíme a vmícháme smetanu. Pak ochutíme vegetou, osolíte, ocukrujeme a přidáme kari. Nakonec zahustíme rozmíchanou smetanou s hl.moukou ( rozmícháme si v hrnečku ) a přidáme hrozinky ( ty už podusíme v pokrmu jen chvilku ) a můžeme podávat. Podle chuti můžeme doplnit i mandlemi opraženými a ty až nakonec protože vařením měknou.

Podobné recepty:

Kopaničářské králičí soté, Kuřecí maso s kokosovým mlékem, Kuřecí soté na arašídovém másle, Kuřecí soté se sýrem s modrou plísní, Kuřecí soté se sýrem s modrou plísní