Višnové řezy - třešnové

Potřebujeme:

250g polohrubé mouky, 250g moučkového cukru,1 Hera,5 žloutků,1/2 prášku do pečiva, trochu mléka a sníh z oddělených bílků, trochu kakaa
Krém: sklenice (0,75 l) višní nebo třešní, 2 pol.lžíce cukru, 1 jahodový nebo vanilkový puding, 250g másla

Jak na to:

Heru utřeme s cukrem a žloutky,přidáme pol.mouku, prášek do pečiva a nakonec ušlehaný sníh. Do menší poloviny těsta přidáme kakao. Na vyšší plech - vymazaný a vysypaný moukou - nalijeme nejdříve světlé těsto, pak tmavé, poklademe kompotované višně nebo třešně - vypeckované- a upečeme ve středně horké troubě.

Krém : štávu z višní doplníme do 1/2 l,přidáme cukr, jahodový puding a vaříme až krém zhoustne.
Utřeme 250g másla a k němu přidáme vychladlý krém.

Tuto hmotu natřeme na vychladlý koláč(můžeme ho dát trochu zatuhnout) a nakonec polijeme čokoládovou polevou.

Podobné recepty:

Bublanina, Nakládáni zeleninové směsi, Višňově-rumové kuličky z BB pudinku, Višňová polévka s mandlemi, Třešňové kuličky