Ryba s česnekem a pórkem

8.12.2010
Potřebujeme:

800 gramů filé z tresky (může být i z jiné ryby), 5 lžic oleje, 3 stroužky česneku, 4 pórky, lžíce hladké mouky a másla, sůl, petrželová nať

Jak na to:

Rybu nakrájíme na menší kousky, osolíme, poprášíme moukou a prudce osmažíme na oleji. Z pórků vykrojíme střední část, tu nakrájíme na pět milimetrů široké proužky a přidáme k opečené rybě společně s nasekaným česnekem. Vše na mírném ohni dusíme a zahustíme kouskem másla smíchaným se lžičkou hladké mouky. Povaříme jen krátce, aby se ryba nerozvařila. Hotové jídlo sypeme sekanou petrželkou a podáváme s rýží nebo hranolky.

Podobné recepty:

Jogurtová omáčka, Ryba s pórkem, Zapékaná ryba s nivou, Ryba na kari koření, Zapékaná ryba s nivou