Smetanové brambory

3.1.2011
Potřebujeme:

6 velkých brambor, 6 dl smetany, 2 vetší cibule, 4 lžíce másla, 4 lžíce mouky, 2 stroužky česneku, pepř, sůl, olej na vymazání

Jak na to:

Na másle osmahneme nakrájenou cibulku a rozetřený česnek, přidáme mouku, osolíme, opepříme a promícháme. Přilijeme smetanu a za stálého míchání vaříme pomalu až do zhoustnutí. Dobře omyté brambory nakrájíme na tenké pláty a naskládáme v jedné vrstvě do vymazaného pekáče. Zalijeme je polovinou připravené omáčky, přidáme další vrstvu brambor a znovu zalijeme omáčkou. Pekáč dáme do vyhřáté trouby a pečeme zakryté asi 40 minut. Pak brambory odkryjeme a pečeme dalších 30 minut.

Podobné recepty:

Smetanove brambory, Smetanové brambory, Smetanove brambory, Smetanové brambory, Tiramisu