Čočka na kyselo jinak

25.6.2010
Potřebujeme:

2 hrnky čočky, 2 mrkve, 1 středně velká cibule, 3 lžíce oleje, 1 kelímek kysané smetany, 2 stroužky česneku, majoránka, sůl nebo vegeta, kostka masoxu, pepř a podle chutí citr. šťávu

Jak na to:

Čočku si na dvě hodiny namočíme, potom vodu slijeme, nalijeme čistou a s majoránkou a česnekem uvaříme do poloměkka. Vody nedáváme moc, až ji potom nemusíme slévat.
Vyjmeme stroužky česneku a na oleji (nebo sádl ) opečeme cibuli do zlatova a pak krátce orestujeme mrkev nakrájenou na kolečka. Přidáme k čočce, ochutíme vegetou, masoxem a pepřem a společně dodusíme do měkka. Nakonec vmícháme kys. smetanu - nesmí být moc vody, protože přidáním smetany čočka zřídne! Podle chuti přikyselíme citr. šťávou.
Podáváme s chlebem a volským okem.

Podobné recepty:

Čočka bez jíšky, Čočka kyselo polévka, Čočkovo-fazolová, Čočka se zelím, Čočková polévka se smetanou