Pomazánka z krůtího masa

10.5.2011
Potřebujeme:

česnek 1 stroužek, sůl, vejce 2 ks, máslo 1 lžíce, paprika 1 ks, cibule 1 ks, anglická slanina 100 g, tatarská omáčka 1 lžíce, krůtí maso 150 g

Jak na to:

Ne vždy se podaří sníst celou krůtu. Proto přináším recept na zužitkování zbytků.Cibuli, česnek a papriku očistíme. Cibuli nasekáme na jemno, papriku nakrájíme na nudličky a česnek utřeme. Rajčata nakrájíme na osminky. Podle chuti je můžeme oloupat. Na pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli. Vsypeme papriku a rajčata. Směs osolíme a krátce podusíme. Potom přidáme vejce a mícháme do zhoustnutí. Na masovém strojku umeleme krůtí maso včetně kůží, anglickou slaninu i zeleninu s vejci. Přidáme tatarskou omáčku, sůl, pepř, utřený česnek a vše dobře promícháme. Pomazánku z krůtího masa podáváme na tmavém pečivu se zeleninou.

Podobné recepty:

Krůtí plátky s ananasem, Krůtí v paprikové omáčce, Krůtí v paprikové omáčce, Sekaná z krůtího masa, Guláš z krůtího masa