Smetanová rýže

25.4.2011
Potřebujeme:

500 g rýže, 500 ml kokosového mléka, 1 bobkový list, půl lžičky soli, lžička citrónové kůry, smažené vločky ze dvou cibulí

Jak na to:

Rýži dobře promyjeme. Kokosové mléko vlijeme do pánve, přidáme bobkový list, citrónovou kůru a osolíme. Za stálého míchání přivedeme tekutinu do varu, přidáme rýži, dobře promícháme, přikryjeme a 30 sekund povaříme. Kruhovým pohybem opět promícháme, dobře přikryjeme a při velmi mírné teplotě vaříme 20 minut. Před podáváním rýži nakypříme vidličkou a posypeme smaženými cibulovými vločkami.

Podobné recepty:

Rýže, Rýžovo tuňákový salát, Rýže na pomeranči, Smetanová majonéza, Dvoubarevná rýže