Italské tiramisu

26.11.2010
Potřebujeme:

4x mascarpone,2x smetana na šlehání, 750g cukru krupice, 6x žloudek, 2šálky silné kávy, 1dcl amareta, balík cukrářských piškotů ( podle toho jaké balení koupíte je potřeba na dvě vrstvy v plechu ), neslazené kakao

Jak na to:

Uvaříme si dva šálky kávy a necháme stydnout. Utřeme žloudky s cukrem a vmícháme mascarpone. Mezitím si můžeme vedle ušlehat šlehačku, kterou po té co rozmícháme mascarpone s vejci a cukrem nalijeme do stejné misky a ušleháme ještě do tuha dohromady.Do kávy nalijeme amareto a pokud jsme dělali turka tak slijeme aby tam nebyl lógr. První vrstvu dáme piškoty které namáčíme v kávě s amaretem a klademe vedle sebe na plech. Vrstvu piškotů navrstvíme ušlehaným krémem a na něj dáme opět další vrstvu piškotů a nakonec poslední vrstvu krému. Necháme v lednici ztuhnout a rozležet do druhého dne a posypeme kakaem ( neslazeným ) a můžeme podávat.

Podobné recepty:

Italské tiramisu, Tiramisu, Italské těstoviny s brokolicí, Tiramisu, Tiramisu