Sachrův dort

14.12.2010
Potřebujeme:

6 vajec, 160 g másla, 160 g cukru, 170 g čokolády na vaření, 160 g hladké mouky, vanilkový cukr, meruňková marmeláda, máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
Poleva: 120 g krupicového cukru, 100 g čokolády na vaření

Jak na to:

Změklé máslo utřeme s polovinou cukru do pěny, vmícháme nahřátou čokoládu a postupně žloutky. Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a ušleháme dohusta. Sníh vmícháme současně s prosátou moukou a vanilkovým cukrem do čokoládového těsta, vložíme do dortové formy vymazané máslem a vysypané moukou a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Vychladlý dort rozkrojíme na dva kulaté pláty, spojíme je marmeládou a polijeme silnou vrstvou čokoládové polevy.
Příprava polevy: Krupicový cukr rozpustíme ve třech lžících studené vody, přivedeme k varu a vaříme, až se cukr táhne jako niť. Mezitím v misce umístěné v teplé vodní lázni ohřejeme čokoládu, vmícháme ji do vařeného cukru a mícháme, až je poleva hladká.

Podobné recepty:

Sachrův dort s jablky, Sachrův dort, Sachrův salát, Vídeňský dort, Ořechově - kávová dort