Kapr v zeleninové marinádě

16.3.2011
Potřebujeme:

4 porce kapra, kousek mrkve, celeru petržele, sůl, ocet, citrón, 150 gramů majonézy, 2 lžíce mléka, 1 lžíce sterilovaného hrášku, kousek cibule, cukr, zelená petrželka

Jak na to:

Očištěnou zeleninu zalijme v kastrolu vařící vodou do výše tří centimetrů, osolíme a vaříme 20 minut. Zeleninu vyjmeme, vývar okyselíme, přidáme osolené porce kapra a vaříme je na malém plaménku velmi mírným varem nejdéle 15 minut. Vařené porce z vývaru vyjmeme, opatrně je vykostíme tak, aby porce zůstaly neporušeny a necháme je vychladnout. Majonézu zředíme za stálého šlehání mlékem a octem, osolíme, přidáme cukr, na nudličky pokrájenou kořenovou zeleninu. Okapaný hrášek a na půlkolečka pokrájenou, spařenou a okapanou cibuli, promícháme a přelijeme porce kapra, které jsme položili na talířky. Porce necháme v chladnu několik hodin dobře proležet, před podáním je ozdobíme petrželkou a přiložíme dílky citrónu.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa v pivní marinádě, Kapr po mlynářsku, Kapr na modro, Kapr na jablkách, Kapr na zázvoru