Kapr na pivě

2.3.2011
Potřebujeme:

1 kus kapra, 200 g másla, 250-500 ml piva (lépe silnější), na obalení hl.mouka, 1 lžíce mleté pariky, dle chuti česnek, dle chuti sůl, pepř

Jak na to:

Odležené porce kapra (stačí 30 min.) osolit, opepřit dle libosti a po té potřít česnekem. Takto nachystaného kapra obalujeme ve směsi hl.mouky a červ.ml.papriky. Množstvi červ. pariky opět záleží na Vaší chuti. Na pekáči rozpustit máslo, poté krátce zatáhnout a opéct rybí maso. Nalít dané množství piva. Pekáč nezakrýváme. Nechat pivo vydusit až na štávu. Péct asi 1 hod. (dle teploty trouby). Jako přílohu podáváme chléb či brambor

Podobné recepty:

Kapr na pivě, Kapr po mlynářsku, Kapr na modro, Kapr na jablkách, Kapr na zázvoru