Polská buchta

12.1.2011
Potřebujeme:

1 hera, 3 sklenky (2decky) hladké mouky, 4 vejce, 1 sklenka cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 7 velkých nebo 10 menších jablek 2 skořicové cukry

Jak na to:

Heru, mouku, 4 žloutky, 2 lžíce cukru a pr. do pečiva vypracujeme v těsto, větší část rozložíme (rozmačkáme) na plech, menší dáme na chvilku zmrazit. Na těsto rozstrouháme jablka, posypeme skořicovým cukrem a zbytkem cukru ve sklence, potřeme rozšlehanou pěnou z bílků a na vrch nastrouháme zmrzlé těsto. Pečeme na 150° asi půl hodiny.

Podobné recepty:

Polská pečená štika, Pudingová buchta se zakysanou smetanou, Tvarohová buchta, Americká buchta, Kefírová buchta