Kváskový cibulový chléb s česnekem

Potřebujeme:

300 ml piva, 200-250 ml kvásku, 1 lžíce octa (vinný, jablečný...), 1 lžíce oleje, 1/2 lžičky cukru (nemusí být-je určen pro kvásek), 2 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu, 330g hladké mouky (T650), 250g žitné chlebové mouky, 70-100g cibule nakrájené na kostičky, 3 stroužky česneku nakrájeného nadrobno

Jak na to:

Cibuli a česnek dát až po signálu, já dávám jen asi 5 minut před koncem míchání, aby nebyli pekárnou rozdrcení do ztracena. Je to kváskový chleba, takže podle potřeby při míchání dosypat mouku. Chleba díky cibuli chutná mírně nasládle.

Podobné recepty:

Sýrovo-cibulový chlebík, Grahamový cibulový chléb, Toustový chleba a smaženice s mátou a česnekem, Pizza s dušeným vepřovým masem, Modřanský Jagérek