Kapr na pivě

18.1.2011
Potřebujeme:

4 porce kapra, sůl, mletý pepř, 1/4 litru světlého piva, 2 lžíce rostliného oleje, 4 malé cibulky, 2 lžíce citrónové šťávy, kmín, mletá sladká paprika

Jak na to:

Opláchnuté osušené porce kapraosolíme, opepříme, rozložíme na talíř, trochu pokapeme pivem a dáme asi na hodinu do chladničky. Pak v kastrolu na rozehřátém oleji osmahneme oloupané, na kroužky nakrájené cibulky, vložíme porce kapra, zalijeme pivem, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme kmínem a papriku. Dusíme pod pokličkou doměkka (asi 25 minut). Při dušení podléváme maso trochou horké vody.

Podobné recepty:

Kapr po mlynářsku, Kapr na modro, Kapr na jablkách, Kapr na zázvoru, Pečený obložený kapr