Cikánská houbová omáčka

31.3.2011
Potřebujeme:

2kg hub, 1kg zelených paprik, 3/4kg cibule, 1/4l oleje, 1/4l octa, 20dkg cukru, 3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 1 lžička mletého nového koření, 60dkg kečupu

Jak na to:

Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou papriku, zalijeme octem (podle potřeby trošičku podlijeme vodou) a necháme přejít varem. Do tohoto základu přidáme předem zvlášť povařené a přes cedník propláchnuté houby, vmícháme všechno koření a kečup. Plníme do sklenic které sterilujeme asi 40min. při teplotě 90CNebo když máme řídký kečup svaříme proužky paprik zvlášť, scedíme, hodíme na cibuli a smícháme se vším ostatním.
Je to výborná věc jako příloha místo klasické čalamády, máme rádi k masu při letním grilování nebo lze i ohřát jako omáčku na špagety nebo použít do guláše.

Podobné recepty:

Telecí karbanátky s houbami a houbovou omáčkou, Houbová omáčka, Pečené hovězí maso se slaninou, Smetanová houbová omáčka, Houbová omáčka