Papriková terina s jogurtem

Potřebujeme:

10 plátků želatiny, 1 okurka, 400 g nízkotučného jogurtu, 2 lžíce křenu, 400 ml smetany, sůl, pepř, 1 červená a 1 žlutá paprika, 2 lžíce usekaného kopru, 10 plátků uzeného lososa, 2 lžíce oleje, 2 lžíce zakysané smetany

Jak na to:

Namočíme želatinu. Smícháme jogurt, křen a smetanu. Želatinu rozpustíme, vymačkáme a vmícháme. Osolíme, opepříme. Omyjeme papriky, nakrájíme je na jemno a přimícháme společně s koprem. Formu vyložíme fólií. Poklademe ji lososem tak, aby přesahoval okraj. Formu naplníme jogurtovou směsí a přiklopíme lososem. Chladíme 3 hodiny. Omyjeme a oloupeme okurku a nakrájíme ji na proužky. Smícháme olej, zakysanou smetanu, sůl a pepř, přidáme okurku. Terinu nakrájíme na plátky a ozdobíme salátem.

Podobné recepty:

Sýrová pomazánka s jogurtem, Zapékané brambory s jogurtem, Hlávkový salát s jogurtem a okurkou, Sýrový salát s jogurtem, Sýrový salát s jogurtem