Guláš

21.3.2011
Potřebujeme:

Vepřové maso, velká cibule, olej, sušené houby, mletá sladká paprika, 4 kuličky nového koření, 3x bobkový list, kmín, pepř, stroužek česneku, hladká mouka na zahuštění

Jak na to:

Namočíme sušené houby. Nakrájíme cibuli a maso na kousky.Na oleji osmahneme cibulku, přidáme maso. Až se maso došeda stáhne, tak ho osolíme, opepříme, dáme trochu kmínu, mletou sladkou papriku, nové koření, bobkový list, houby, promícháme, zalijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí. Mezitím občas promícháme. Můžeme přidat i malý stroužek česneku (prolisovaný).Zahustíme hladkou moukou, nejlépe rozmíchanou s vodou a přes síto, promícháme a případně dosolíme.Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s chlebem.

Podobné recepty:

Zelný guláš, Guláš s lečem, Cuketový guláš se zeleninou, Kotlíkový guláš, Hlívový maďarský guláš