Římská polévka

Potřebujeme:

200 g hovězího masa, 200 g jehněčí plece, sůl, 1 cibule, 1 hřebíček, 1 pórek, 2 rajčata, kousek celeru, petrželka, 3 vejce, půl citrónu, bílý mletý pepř, majoránka, 4 krajíčky bílého chleba, 2 lžíce strouhaného sýra

Jak na to:

Na menší kousky nakrájené hovězí maso, zeleninu, tj. cibuli, pórek, rajčata, celer a petrželku, dáme vařit do studené vody spolu s hřebíčkem a solí. Vaříme asi hodinu, pak přidáme na kousky nakrájené jehněčí maso a vaříme doměkka. Z polévky odlijeme část vývaru a necháme prochladnout. V misce rozšleháme vejce se šťávou z půlky citrónu, přilijeme po troškách prochladlý vývar a za stálého míchání vlijeme směs do vařící polévky tak, aby se vejce srazila, ale neroztrhala. Přidáme trošku bílého pepře, majoránku a podle potřeby zředíme troškou vody. Polévku podáváme se strouhaným sýrem a osmaženým bílým chlebem.

Podobné recepty:

Římská půlnoc, Jahodová polévka, Římská pizza, Římská pizza, Špenátový dip nebo pomazánka