Buchta rychlovka s ovocem

Potřebujeme:

6 vajec, vanilkový cukr, prášek do pečiva, 6 lžic cukru krupice, 6-7 lžic polohrubé mouky, 4 lžíce oleje, ovoce, 3 pudinkové prášky, olej na vymazání plechu

Jak na to:

Recept je na rozměry plechu cca 36 x 27 cm.
Do mísy dáme 6 celých vajec, vanilkový cukr a cukr. Ušleháme do pěny. Potom přidáme olej, mouku a prášek do pečiva a znovu pořádně promícháme. Vylijeme na olejem vymazaný a kokosem (je to lepší) nebo moukou vysypaný plech. Upečeme. Vychladlý piškot potřeme marmeládou (jakoukoliv). Pokud je marmeláda příliš hustá a povrch piškotu by nám trhala, dáme potřebné množství do hrnečku a rozehřejeme v mikrovlnce. Pak se roztírá jedna báseň. Na marmeládu dáme ovoce - jakékoliv - broskve, jahody, ananas nebo můžeme i směs. Uvaříme pudink.
Já dělám takto:- dám 3/4 litru vody (přidávám tam i šťávu z kompotu a trochu ovocné šťávy). Pro lepší barevnost můžeme přidat trochu potravinářského barviva podle druhu ovoce. Také nezapomeneme osladit.- asi ve 0,2 dl vody rozmícháme 2 pudinkové prášky a ještě trochu z dalšího (lépe houstne). Když se voda začne vařit, zahustíme a povaříme, aby pudink jakoby zesklovatěl. Polijeme tím piškot s ovocem a trochu plechem zatřeseme. Tím se nám pudink pěkně srovná, rozteče a uhladí.

Podobné recepty:

Buchta, Buchta angreštovka, Ovocná buchta, Jogurtová buchta, Vynikající buchta s pudinkem a ovocem