Makaróny gratinované

Potřebujeme:

400 g makarónů, 120 g másla, 2 lžíce mouky, 200 ml mléka, sůl, mletý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku, 100 g strouhaného parmezánu, 100 ml smetany, 2 lžíce jemně strouhanky

Jak na to:

Makaróny přelámeme na velmi krátké kousky, uvaříme běžným způsobem ve slané vodě a nechám okapat. Okapané promastíme máslem a odstavíme na teplo. Mezitím dáme do hrnce rozpustit 40 g másla, přisypeme mouku a za stálého míchání zalijeme vlažným mlékem. Ochutíme pepřem, solí, muškátovým oříškem a za stálého míchání povaříme několik minut na mírném ohni. Přidáme vařené makaróny, 50 g strouhaného parmezánu a dobře promícháme. Stáhneme z ohně, přimícháme smetanu a dáme do máslem vymazané ohnivzdorné misky. Povrch posypeme parmezánem, pokapeme zbytkem rozpuštěného másla a zapékáme 10-15 minut v horké troubě.

Podobné recepty:

Makarony se sýrovou omáčkou a bylinkami, Makarony se sýrovou omáčkou a bylinkami, Makarony s vejcem, Makarony s krůtími prsy, Makarony s chili