Musaka - velmi jednoduché a rychlé

Potřebujeme:

mleté maso ( cca 0,5 kg půl na půl), 1 lilek, 5 rajčat, česnek, cibule, petrželka, olej

Jak na to:

Lilky nakrájíme na zhruba 0,5 cm silné plátky, osolíme a necháme odležet - potom přebytečnou vodu vyždímeme, mezitím si orestujeme cibuli s česnekem, spaříme si a oloupeme 4 rajčata, nakrájíme na kostky a půlku z těchto rajčat dáme na pánev a orestujeme, po chvilce přidáme ml. maso, osolíme a chvíli podusíme, pak si vymažeme zapékací mísu, poklademe lilky, na ně dáme ml. maso, zbytek pokrájených rajčat, pokryjeme lilkem a navrch dáme pokrájené rajče na plátky a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. Podáváme třeba jen s pečivem - teplé i studené nebo i s kuskusem.

Podobné recepty:

Sušenkové jednohubky, Jednoduché a rychlé těsto na pizzu, Filé zapečené s česnekem a vejci, Ledová čokoláda, Jablečná buchta