Vídeňský dort

5.4.2011
Potřebujeme:

2 trvanlivé šlehačky, 2 vanilkové cukry, 1 cukrářská poleva tmavá, korpus na vídeňský dort-nemáte-li čas nebo neradi pečete,koupíte korpus už hotový 3 plátkový

Jak na to:

Dortový korpus si upečeme raději den předem. 2.den si korpus rozřízneme dlouhým nožem na 3 pláty. Šlehačku spolu s vanilkovým cukrem ušleháme do husta. Na spodní plát natřeme 1/3 šlehačky,přiklopíme 2.plátem,natřeme 2.dílem šlehačky,přiklopíme posledním plátem a zbylou šlehačkou potřeme dort navrchu i po stranách. Nakonec ve vodní lázni ohřejeme sáček s polevou a pocákáme jí dort. Dáme do lednice aspoň na hodinku ztuhnout.

Podobné recepty:

Vídeňský řízek z kuřecích prsou, Vídeňský křen, Vídeňský tvarohový dort, Ořechově - kávová dort, Sachr dort