Těstoviny se špenátem a sýrovou omáčkou

Potřebujeme:

1 balení tavených sýrů po 8ks, 200 dkg tvrdého 30% sýra, 500 ml polotučného mléka, 250 ml sladké 12% smetany, 3 středně velké cibule, 1 špetka bazalka a tymiánu, 1 balení těstovin penne, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 balení špenátového protlaku, 2 stroužky česneku, 2 lžíce solamylu

Jak na to:

Nejprve necháme povolit špenát, mezitím nakrájenou cibuli s česnekem osmahneme na pánvi. Přidáme podle chuti bazalku a tymián, obojí ve stejném poměru, (doporučuji půl lžičky od každého). Z pánve přendáme cibuli s česnekem a kořením do hrnce, kam přilijeme větší část mléka, smetanu a začneme v této směsi rozpouštět pozvolna trojúhelníčky taveného sýra. Osolíme a opepříme. Když je sýr rozpuštěný, přisypeme do hrnce nastrouhaný tvrdý sýr a též pozvolna rozpouštíme. Ve zbytku mléka rozpustíme 2 lžíce solamylu a ještě chvíli vaříme. Mezitím vaříme špenátový protlak, kam jsme dali rozdrcený česnek, sůl a pepř. Těstoviny penne uvaříme podle návodu. Špenát s omáčkou nemícháme dohromady, necháme vše zvlášť. Před podáváním přelijeme těstoviny omáčkou a poté dáme špenát. NEBO místo těstovin uvaříme lasagne a prokládáme s omáčkou a špenátem do zapékací mísy, posypeme tvrdým strouhaným sýrem a pečeme zhruba 30 minut v plynové troubě na střední až mírný stupeň.

Podobné recepty:

Těstoviny s bazalkovou omáčkou, Těstoviny se sýrovou omáčkou, Těstoviny se sýrovou omáčkou a s krabem, Zapékané těstoviny se špenátem, Makarony se sýrovou omáčkou a bylinkami