Bábovka

22.2.2012
Potřebujeme:

3 vejce, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukr, 1,5 dcl oleje, 1,5 dcl vody, 200 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, půl balíčku prášku do pečiva, tuk na vymazání formy, strouhanku

Jak na to:

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr a vanilku utřeme do pěny, ke konci míchání přidáme 2 PL vody. Do utřeného pěny přidáme mouku, olej, prášek do pečiva, ostatní vodu a nakonec sníh z bílků, lehce promícháme.
Do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy nalijeme asi 3/4 těsta. Do zbytku těsta zamícháme kakao a také ho vylijeme do formy. Pečeme 20 minut v prudké a 10 minut v mírné troubě.

Podobné recepty:

Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka, Bábovka z majonézy, Piškotová bábovka