Steak s bylinkami a cuketou

Potřebujeme:

2 plátky vykostěného vepřového karé, 20 g másla, 200 g cukety, 1 cibule, 1 žloutek, 1 svazek petrželky, 3 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 PL hořčice, sušený tymián, sušený rozmarýn, majoránka pepř a sůl

Jak na to:

Mastné okraje masa nařízneme do hloubky 1 cm. Na drobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji a necháme vychladnout. Nasekanou petrželku promícháme s nakrájenou cuketou, cibulí, tymiánem, rozmarýnem, majoránkou, žloutkem a moukou, osolíme a opepříme. Na másle při vysoké teplotě z obou stran 2-3 min. restujeme steaky, osolíme je, opepříme, z obou stran potřeme hořčicí a uložíme do zapékací nádoby. Maso pokryjeme cuketovou-bylinkovou směsí a pečeme ve vyhřáté troubě 15 min. Podáváme s vařenými bramborami, dodekorované plátky opečené cukety.

Podobné recepty:

Lososový steak s cuketou a citrónovou omáčkou, Jehněčí steak se špenátovými listy na česneku, Metropolitan hovězí steak, Steak z lososa na bylinkovém másle, Steak se sýrem