Makrela na řecký způsob

24.7.2008
Potřebujeme:

750 gramů očištěných makrel, olej, 100 gramů nakládaných zelených oliv, 100 gramů cibule, 100 gramů rajského protlaku, červené víno (cca půl deci), 150 gramů kečupu, sůl, cukr

Jak na to:

Očištěné, omyté a osušené makrely nakrájíme na porce, osolíme a opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách do zlatova. Potom je vyndáme, do zbylého oleje vložíme nakrájenou cibuli, olivy, rajský protlak, kečup, sůl, červené víno, cukr a vše necháme asi čtvrt hodiny dusit. Porce makrely podáváme polité připravenou omáčkou a jako příloha se hodí opečené brambory.

Podobné recepty:

Smažená makrela, Česnek na řecký způsob, Rýže na řecký způsob, Musaka na řecký způsob, Řecký salát