Kuře dušené s křenem

Potřebujeme:

1 kuře, 50 gramů másla, sůl, mletý pepř, 1 cibule, 1/2 kostky drůbežího bujónu, 1/2 lžíce hladké mouky, 2 dl šlehačky, 2 lžíce strouhaného křenu

Jak na to:

Kuře rozdělené na porce osolíme, opepříme a na másle opečeme do zlatová. Opečené kuře vyjmeme, na vypečeném tuku ozlatíme nadrobno pokrájenou cibulku, vložíme zpět porce kuřete, podlijeme vývarem z bujónu a dusíme doměkka. Potom kuře vyjmeme, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, necháme chvíli osmahnout, podlijeme trochou vody a povaříme. Do omáčky vmícháme smetanu, necháme projít varem, přidáme křen a odstavíme z ohně. Porce kuřete přeléváme omáčkou a podáváme nejlépe s rýží.

Podobné recepty:

Dušené kuře se švestkami, Dušené kuře na houbách, Dušené kuře na houbách, Kuře na jablkách, Kuře Kalkata