Nakládaný sýr hermelín

Potřebujeme:

4 hermelíny, 300 ml olivového oleje (můžete použít i směr 200 rostlinného a 100 olivového), 1 cibuli, nejméně 4 stroužky česneku, 4 sterilované feferonky, 4 bobkové listy, 1 lžičku pasty z chilli papriček (nebo jiná pálivá záležitost, záleží na vaší chuti), kuličky barevného pepře

Jak na to:

Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka. Asi polovinu kuliček pepře rozdrťte (nebo použijte koupený drcený pepř). Hermelíny podélně rozkrojte. Na jednu polovinu sýra pak z vnitřní strany rozložte plátky česneku, posypejte drceným pepřem, druhou polovinu potřete onou „pálivkou“. Přidejte kolečka cibule a bobkový list. Poloviny přiložte zpět k sobě a sepněte párátky. Pak hermelíny vložte do sklenice s patřičně širokým hrdlem a zalijte olejem tak, aby byly všechny sýry zcela ponořené. Nechte pak uležet přibližně po dobu nejméně jednoho týdne při pokojové teplotě. Podáváme s chlebem a zeleninovou oblohou. Po snědení všech hermelínů lze olej použít ještě jednou. Tomu dalšímu hermelínu to dodá ještě pikantnější chuť.

Podobné recepty:

Nakládaný hermelín myslivec, Nakládaný hermelín, Nakládaný hermelín, Nakládaný hermelín, Nakládaný hermelín