Krůtí kostky po čínsku

12.2.2011
Potřebujeme:

800 g masa z krůtích prsou (nakrájené na kostky), 1 bílek, 2 lžíce solamylu, 2 zelené papriky (omyté, zbavené jadérek, nakrájené na kostičky), 4 lžíce oleje, 2 stroužky česneku (utřeného), 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce červeného vína, 1 lžička cukru, 250 ml vývaru (může být z kostky), sůl dle chuti, tabasco nebo chilli dle chuti.

Jak na to:

Maso omyjeme a nakrájíme. Bílek rozšleháme, smícháme s vínem, solamylem, vložíme nakrájené maso, důkladně promícháme a necháme 1-2 hodiny marinovat. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a prudce opečeme, vyjmeme a odložíme na teplé místo. Na zbylý olej vložíme nakrájené papriky, česnek, sójovou omáčku, cukr, tabasco a dusíme doměkka. Zeleninu zalijeme vývarem a ještě povaříme. Nakonec vmícháme maso, dle chuti osolíme a prohřejeme.
Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Krůtí kostky na smetaně , Palková prsa, Krůtí prsa s dušeným ovocem, Krůtí prsa s broskví, Krůtí prsa plněné borůvkami