Indické vepřové dušené s medem (Šikár korma)

Potřebujeme:

900 g libového vepřového masa, 1,5 lžíce medu, 60 g tuku, půl lžičky soli, 4 šalotky, půl lžičky kurkumy, půl lžičky mletého černého pepře, čtvrt lžičky zázvoru, 100 ml našlehaného jogurtu, 1 lžička strouhané citrónové kůry, 1 stroužek česneku, 4 semena kardamonu, 1 lžička skořice

Jak na to:

Všechny ingredience je potřeba připravit mede. Maso otřeme vlhkou utěrkou a dobře osušíme. Pak je jej vykostíme, očistíme a nakrájíme na malé kousky. Nahřejeme těžkou pánev a vlijeme do ní med. Mícháme, dokud nepřilne ke dnu (nemá ale zatím zkaramelizovat). Pak přidáme tuk, a když se rozpálí, vložíme do něho maso. Za míchání při střední teplotě je necháme zhnědnout (asi 10 minut). Přidáme šálek vody a osolíme. Přivedeme do varu a pak při nižší teplotě pokračujeme, dokud maso nezměkne. Necháme odpařit tekutinu a ochutíme nakrájenou šalotkou, kurkumou, pepřem a citrónovou kůrou. Za stálého míchání vaříme při mírné teplotě, dokud se neoddělí tuk. Pak přidáváme po částech (postupně jak se vstřebává) jogurt, tuk se přitom znovu odděluje. Přidáme utřený česnek, kardamon, skořici a opět vaříme asi minutu. Poprášíme zázvorem, přikryjeme pokličkou a 15 minut podusíme v troubě. Pak podáváme.

Podobné recepty:

Zapečené vepřové řízky s medem, Zapečené vepřové řízky s medem, Vepřové steaky s medem, Vepřové nudličky s medem, Vepřové nudličky s medem