Krupicové bosáky s uzeným

18.4.2008
Potřebujeme:

Na přibližně 20ks: 0,5 litru vody, 6 lžic oleje, sůl nebo nějaká ta vegeta podle chuti, 0,25 litru hrubé krupice, uzené (aspoň 20 dkg) - a ideálně teflonový kastrol, ale není nutné

Jak na to:

Vodu s olejem a se solí přivedeme k varu. Stáhneme na nejslabší plamen a vsypeme krupici - za stálého míchání. Pokračujeme v míchání, dokud se neutvoří jednolitá koule (2-3 minutky), která se nelepí k nádobí. Nadrobno nakrájené uzené opečeme na pánvi a vmícháme do těsta. Velkou lžící pak vykrajujeme knedlíčky, které zprudka opečeme - nejlépe na voňavém tuku po uzeném - a lehce poprášíme paprikou. Nebo uzené nemícháme do těsta, ale nasypeme nahoru na knedlíky. Podáváme se zelím kyselým!

Podobné recepty:

Tatar z prosciutto obkládání uzeným losem, Krupicové knedlíky s uzeným masem, Zapečené těstoviny s nivou a uzeným, Zelné palačinky s uzeným masem, Zapečené filé z uzeným sýrem