Těstoviny s lečem

Potřebujeme:

1 balení těstovin, 1 sklenice zeleninového leča, hladká mouka , tuk, 300 g mletého hovězího masa, 1 cibule, pepř, sůl, kečup, 200g sýra na strouhání

Jak na to:

Nakrájíme si cibuli a zpěníme na trošce tuku, přidáme mleté maso a opečeme. V druhém hrnci si uděláme jíšku z mouky a tuku, kterou zalijeme zeleninovým lečem, přidáme vodu a povaříme, za chvíli přidáme opečené mleté maso. Mezitím si uvaříme těstoviny, které scedíme a necháme okapat. Omáčku osolíme, opepříme, přidáme trochu kečupu a koření dle vlastní chuti.Já dávám bazalku. Těstoviny přendáme do vymaštěného pekáče, zalijeme omáčkou a pořádně promícháme. Dáme zapéci. Zapékáme asi 30 minut a 5 minut před koncem posypeme strouhaným sýrem.

Podobné recepty:

Pizza s lečem a salámem, Cuketa s lečem, Zapečené těstoviny, Kotlety v zeleninovém leču, Ovocný salát