Čokoládová tlačenka

17.4.2008
Potřebujeme:

15 dkg moučk. cukru, 2 žloutky, 2 lžíce kakaa, 10 dkg rozsekaných ořechů (může být i bez ořechů), 1 vanilkový cukr, 20 dkg piškotů, 300 g ztuženého tuku (např. omega), rum

Jak na to:

Rozehřejeme tuk, přimícháme ořechy, cukr a kakao. Po vychladnutí přidáme žloutky. Piškoty nalámeme na kousky, stačí na čtvrtiny, prokapeme rumem a přimícháme do hmoty. Musí se hodně propracovat, aby piškoty držely v hmotě. Možno pro zvážení přidat malinko víc rumu nebo trochu mléka. Nakonec vytváříme válečky, délka a tloušťka záleží na vás. Lépe vypadají menší řezy zhruba 5 cm v průměru. V řezu vypadají kousky piškotů jako tlačenka.

Podobné recepty:

Tlačenka s cibulí a octem, Tlačenka z vepřového bůčku, Bůčková tlačenka, Valentýnská čokoládová pěna, Vajíčková tlačenka