Divoká rýže se zeleninou na pánvi

Potřebujeme:

40g divoké rýže, 200g dlouhozrnné rýže, 100g pórku, 250g naťové zeleniny, 200g mrkve, 300g cuket, 1 malá konzerva bambusových výhonků, 100g sojových klíčků, 1 stroužek česneku, 4 lžíce oleje, 100ml vody, 3 lžíce sojové omáčky, pepř a tekuté sladidlo

Jak na to:

Divokou ráži necháme namočenou cca 1 hodinu ve vodě. Odlijeme vodu a přidáme dlouhozrnnou rýži a společně vaříme v 1/2 litru vroucí,mírně osolené vody aso 20 minut. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka. Naťovou zeleninu nakrájíme na tyčky, mrkev nakrájíme na kousky, cuketu nakrájíme na proužky, bambusové výhonky necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Sojové kličky omyjeme a necháme okapat. Česnek protlačíme. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme do něj rozmačkaný česnek a necháme zesklovatět. Přidáme pórek, naťovou zeleninu a za vyšší teploty smažíme 4 minuty, poté do zeleniny zamícháme cuketu a rýži, smažíme 3 minuty. Podlijeme vodou a necháme 5 minut podusit. Nakonec přidáme bambusové výhonky a sojové klíčky a necháme dovařit 3 minuty. Hotové jídlo dochutíme sojovou omáčkou, pepřem a sladidlem.

Podobné recepty:

Kuličkové lečo, Divoká kachna s broskvemi, Plněné paprikové kolečka, Rizoto se zeleninou, Rizoto se zeleninou